apporteersport

Apporteersport is een hondensport, waarbij het appèl, de wil om voor de baas te werken (will-to-please), doorzettingsvermogen en intelligentie van de hond en van de baas op de proef worden gesteld. De apporteersport is afgeleid van de jachthondensport, maar zo aangepast dat het voor vrijwel ieder hondenras mogelijk is om deze sport te gaan beoefenen. Want waarom zou een Herdershond, een Rottweiler of een Jack Russel Terriër niet kunnen apporteren! Ook voor mensen die niet met dood wild willen trainen, biedt Apporteersport een uitkomst. Bij Apporteersport wordt er gebruik gemaakt van zowel houten als kunststoffen apporteerblokken en dummy’s.

Doordat de Apporteersport is afgeleid van de jacht staat de nabootsing van jachtsituaties centraal. De trainingen vinden dan ook plaats op verschillende locaties binnen de regio, zodat baas en hond leren omgaan met verschillende omstandigheden en situaties die de verschillende locaties bieden. Er wordt op een positieve manier getraind, waarbij we streven naar een hond die voor én met zijn baas wil werken.

Er worden onder auspiciën van de Federatie Hondensport Nederland twee soorten wedstrijden georganiseerd, namelijk Diplomadagen en Werkproeven. Het is mogelijk om als cursist een startlicentie aan te vragen via Happy-Go-Lucky, zodat u ook kunt deelnemen aan de diplomadagen en werkproeven. 

Tijdens de trainingen worden o.a. de onderdelen die tijdens een diplomadag worden beoordeeld aangeleerd. Het gaat om de volgende onderdelen:

*Aangelijnd en los volgen;* Komen op bevel met verleiding;* Houden van de aangewezen plaats;* Kort apport te land;* Apport over hindernis;* Markeerapport te land;* Verloren apport te land;* Een combinatie van appèl en apport;* Dirigeerproef te land;* Apporteren vanuit linie;* Apport door water.

Een werkproef bestaat uit een combinatie van bovenstaande onderdelen waarbij de situatie telkens anders is.U bent altijd welkom om te komen kijken of om een proefles mee te draaien. We raden u dan aan om contact op te nemen met sport@hondenschoolhappygolucky.nl

gallery/as1 apporteer