Behendigheid

Behendigheid
 

U kunt bij HappyGoLucky terecht voor Behendigheid/agility. Bij behendigheid is het de bedoeling dat een combinatie met zo min mogelijk fouten in een zo snel mogelijke tijd een parcours aflegt. 


Het parcours bestaat uit verschillende toestellen die de hond moet nemen op aanwijzing van de geleider. Naast een hele leuke bezigheid is dit ook een nuttige manier om de band met de baas te versterken en de hond een uitlaatklep te bieden. Niet alleen raken ze lichamelijke energie kwijt maar omdat ze er ook bij na moeten denken worden ze ook geestelijk uitgedaagd en dus tevreden moe. Ook voor de handler is dit een actieve sport met veel uitdaging.

Voordat u en uw hond daadwerkelijk Behendigheid parcoursen mogen lopen, dient u eerst samen de Opstap Cursus te hebben voltooid. In deze cursus worden de toestellen aangeleerd. Gezien de lichamelijke belasting voor de hond kan deze sport beoefend worden vanaf de leeftijd van 12 maanden. Dit in verband met de belasting op de nog niet volgroeide gewrichten en groeischijven. Voor grotere en zwaardere rassen is de gewenste startleeftijd vanaf 15-18 maanden.

Na het met succes afronden van de Opstap Cursus, kunt u instromen in een van onze training groepen. Mocht u elders al behendigheid hebben getraind en bij ons willen komen trainen, informeer dan naar de mogelijkheden.

Er is mogelijkheid tot het aanvragen van een startlicentie om mee te mogen doen aan landelijke FHN (Federatie Hondensport Nederland) wedstrijden. 



 

*** Let op voor een fysiek actieve sport als deze is het van belang dat uw hond zich goed bewust is van zijn lijf en de spieren goed ontwikkeld en onderhouden zijn. Ook een warming up van de spieren vooraf evenals een cooling down nadien zijn van groot belang voor het gezond en fit houden van uw hond voor jaren sport plezier. Tevens adviseren wij om uw sporthond preventief 2x per jaar te laten controleren bij een erkende dieren fysiotherapeut