Behendigheid

U kunt bij HappyGoLucky terecht voor Behendigheid/agility. Bij behendigheid is het de bedoeling dat een combinatie zo snel mogelijk een parcours aflegt en daarbij zo min mogelijk fouten maakt. 


Het parcours bestaat uit verschillende toestellen die de hond moet nemen op aanwijzing van de geleider. Naast een hele leuke bezigheid is dit ook een nuttige manier om de band met de baas te versterken en de hond een uitlaatklep te bieden. Niet alleen raken ze lichamelijke energie kwijt maar omdat ze er ook bij na moeten denken worden ze ook geestelijk uitgedaagd en dus tevreden moe.

Voordat uw hond over het parcours mag racen, dient u eerst de Opstap Cursus te hebben voltooid. In deze cursus worden de toestellen aangeleerd. Gezien de lichamelijke belasting voor de hond kan deze sport pas beoefend worden vanaf een jaar. Dit in verband met de belasting op de nog niet volgroeide gewrichten en groeischijven.

Er is mogelijkheid tot het aanvragen van een startlicentie om mee te mogen doen aan landelijke FHN (Federatie Hondensport Nederland) wedstrijden. 


Wij geven Behendigheid training op maandagavond, vrijdagavond en zaterdagochtend. De Opstap Cursus vindt bij voldoende deelname plaats op zaterdagochtend.

gallery/behendigheid