gedrag & opvoeding 1

Gedrag & Opvoeding 1, GO1

De aller eerste basis opvoeding van uw pup begint bij de GO1. In deze cursus werken we aan een solide basis opvoeding van uw pup en bovenal werken we aan een sterke en positieve band tussen u en uw pup. Pups leren met name door middel van ontdekken. Ze gaan de wijde wereld in en al doende leren ze door ervaringen en consequenties of gedrag wel of juist niet iets oplevert. Aan de hand van deze ervaringen bepalen ze onder andere hoe ze zich gaan opstellen naar u, maar ook naar de buitenwereld. Vooral in de jonge leeftijd is het belangrijk dat u de pup handvatten meegeeft hoe u wilt, dat de hond met de wereld omgaat. U heeft een beeld voor ogen wat u gewenst gedrag vindt. Uiteraard dient dit beeld wel reeël te zijn. Wij werken graag met u en uw pup aan deze basis in de cursus die naast de reguliere basis oefeningen ook een gedeelte lichaamsbewustzijn en beheersing van impulsen bevat. Om zo de eerste start geleidelijk uw pup lichamelijk en mentaal te laten groeien en bloeien. 

Wij werken met hedendaagse technieken waarbij de nadruk ligt op het aanleren en belonen van gewenst gedrag en het zoveel mogelijk voorkomen van ongewenst gedrag. En eventueel het begrenzen en bijsturen van ongewenst gedrag.

De GO1 is een puppycursus speciaal voor pups t/m 6 maanden leeftijd. Wij adviseren om een cursus te beginnen vanaf 12 weken leeftijd in verband met de geestelijke belastbaarheid van een pup, daarnaast zijn ze dan volledig gevaccineerd en al een beetje gewend aan de nieuwe thuissituatie. Jongere pups zijn vaak heel erg snel moe van indrukken waardoor ze minder kunnen opnemen tijdens een cursus. De cursus bestaat uit 8 wekelijkse lessen in kleine groepjes (max. 4 cursisten) op de hondenschool. Met daarnaast nog videomateriaal met extra oefeningen en tips voor thuis. 

 

De GO1 cursus is géén cursus voor honden met probleem gedrag. Probleem gedrag dient goed uit te worden gezocht en geanalyseerd om tot de beste oplossing te komen om te verhelpen en om te buigen. In de groepsles van de GO1 is hier geen tijd en ruimte voor. Wij adviseren ook om een cursus voor uw pup aan te vragen zodra u weet dat u een pup verwacht. Zodat u vrijwel direct van start kunt gaan met de training waardoor het risico op probleemgedrag verkleind wordt omdat er direct bijgestuurd kan worden. Wacht a.u.b. niet tot het ontstaan van probleemgedrag voordat u een cursus aanmeldt. 

 

 

GO1 Plus

Voor honden van 7 maand en ouder kunt u terecht in de GO1 Plus. Honden van 7 maand en ouder hebben al een eigen manier van omgaan met u en de wereld ontwikkeld, waardoor er vaker bijgestuurd moet worden en er vaak meer sprake is van sneller afgeleide honden omdat deze onder andere meer last hebben van veranderende hormoonhuishoudens. Kortgezegd is het vaak lastiger werken met honden vanaf deze leeftijd. Om deze reden hebben wij ook besloten om honden vanaf deze leeftijd in een aparte cursus te zetten, waarbij er met duo’s gewerkt wordt om de afleidingen minimaal te houden en geconcentreerder en gerichter met deze doelgroep om te kunnen gaan zodat zij niet opgeslokt raken in een grotere groep. Naast dat de kleinere groepen voordelen biedt voor deelnemende cursisten, houdt dit ook in dat wij minder plaatsen beschikbaar hebben voor oudere honden. 

Ook voor de GO1 Plus geldt dat dit niet een cursus is voor honden met (sociale) gedragproblemen. Dit is een cursus voor de eerste basis opvoeding van een hond. Bijvoorbeeld een herplaatser of een wat oudere pup van 7+ maanden. Na het aanmelden van de GO1 Plus cursus ontvangt u van ons een vragenlijst. Aan de hand van deze lijst kijken wij of we u in een passende groep kunnen plaatsen, of dat we u doorverwijzen. Bij uitval gedrag naar honden of mensen verwijzen wij u door naar een deskundige voor prive begeleiding om dit probleem gericht aan te pakken.