nadac hoopers

U kunt bij HappyGoLucky terecht voor Nadac Hoopers. Bij Hoopers  is het de bedoeling dat een combinatie zo snel mogelijk een parcours aflegt en daarbij zo min mogelijk fouten maakt. 


Het parcours bestaat uit verschillende toestellen die de hond moet nemen op aanwijzing van de geleider. Het verschil met behendigheid is dat er bij Hoopers niet gesprongen en geklommen hoeft te worden door de hond waardoor deze sport minder belastend is voor de hond. Ook is het de bedoeling dat de handler zo min mogelijk mee rent en de hond juist op afstand stuurt. De handler dient bijvoorbeeld in een vak te blijven of achter een lijn te blijven en de hond vanaf deze positie over de baan te sturen.

De toestellen die bij Hoopers gebruikt worden zijn Hoops (poortjes) en tunnels waar de hond doorheen moet rennen en tonnen en Gates waar de hond omheen moet rennen.

Naast een hele leuke bezigheid is dit ook een nuttige manier om de band met de baas te versterken en de hond een uitlaatklep te bieden. Niet alleen raken ze lichamelijke energie kwijt maar omdat ze er ook bij na moeten denken worden ze ook geestelijk uitgedaagd en dus tevreden moe. Zonder het lichaam erg te belasten en dus voor vrijwel elke hond een geschikte sport.


We leren in de Hoopers Beginners Cursus de toestellen aan in een programma van 10 lessen. Dan gaan we geleidelijk werken naar het lopen van parcoursjes. Na deze 10 lessen goed te hebben afgerond, is er een Vervolg Cursus van 10 lessen waarin meer aspecten van Hoopers worden geïntroduceerd en de basis wordt uitgebreid.  Gezien de lichamelijke belasting voor de hond kan deze sport beoefend worden vanaf 8 maanden. Dit in verband met de belasting op de nog niet volgroeide gewrichten en groeischijven.

Wij geven Hoopers Cursus op vrijdagavond.

gallery/hoopers